Scheisse Blog

Waar cynisme nog mag…

Urbane aanstelleritus

wood door with a Do not disturb signNederland heeft er een nieuw stukje idioterie bij, en het heet sport. En dan niet de klassieke sport 1.0 die je binnenshuis deed, maar opdringerige schreeuwsport in de open ruimte. Sport is mooi zolang het gedaan wordt door mooie mensen. Maar als de schrijver van dit stukje zich in gifgroene Spandex hijst en de publieke ruimte betreedt, komt dat vast niet bij Studio Sport op TV. Hooguit bij Tosh.O.

Jaren terug verbaasde ik mij over de hardlopers op de Southbank van de Thames in Londen. Waarom gaan health freaks een half uur in de ondergrondse zitten om vervolgens op te willen schieten in een gebied waar toeristen in een toeristisch tempo toeristische dingen doen? En dan maar boos kijken. Hoe wereldvreemd ben je dan?

En nu zijn ze ook hier. Want waar we eerst meewarig om lachen, gaan we later vrijwel altijd na-apen. Ze bewegen zich in groepjes door de stad, onder leiding van een gekke Anne-Willemijn die het superrrrrleuk vindt om tegen mensen te schreeuwen. Ze rennen tijdens openingstijd door winkelcentrum De Amsterdamse Poort. Ze draven de trappen van de Ziggo Dome op en af, en ze doen situps naast een vol terras. Urbane aanstelleritus. Waar het druk is duiken ze op.

Mijn ouders waren liberaal ingesteld. Maar toch werd mij geleerd dat je bij sommige handelingen even de deur op slot doet. Dat geldt met name voor die activiteiten waarbij lichaamssappen het lichaam verlaten. Bloeden, janken, klaarkomen… ik weet dat het gebeurt, maar ik wil het niet (altijd) zien. En dat geldt ook voor zweten, vetklepjes! Achter gesloten deuren graag, en niet naast mijn biertje.

Advertenties

Enkel berichtnavigatie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s