Scheisse Blog

Waar cynisme nog mag…

Zonder strijkstokken

StrijkstokDaar loopt ‘ie weer, aan de overkant van de straat. In de steenkoude wind, door en door nat geregend. Een jongen van een jaar of 14. Met een weinig trendy geruite boodschappentrolly vol krantjes. Deze week zag ik veel klachten op Facebook voorbij komen. Klachten over bezorgers van ongevraagde kutblaadjes. En reclamepakketten. Waarom zou je die een extraatje voor de Kerst geven, vroeg men zich af? We vragen toch niet om die troep?

En daar zit nu juist de crux in het verhaal. Die jongen loopt daar ook niet voor zijn lol. Door de striemende regen. Met een weinig trendy geruite boodschappentrolly achter zich aan. Die jongen loopt daar naar alle waarschijnlijkheid omdat het MOET. Omdat er misschien geld te weinig is thuis. Of omdat hij bij WIL verdienen wat zijn ouders hem om wat voor reden niet kunnen geven. Ik vind het een bikkel.

Maar nee, we geven liever een donatie voor verre bestemmingen. Via hulporganisaties die graag hun graantje meepikken. Clubs die hun directeur ’s avonds laten resideren in Blaricum. En die jongen die zijn kerstkaartje van het zondagochtendblad langs de deur komt brengen vinden we een hinderlijke onderbreking van een gezellig samenzijn in een warm huis. Die laten we in de kou staan. Figuurlijk. Maar ook letterlijk. Terwijl dit nu juist zo’n kans is om direct te geven. Zonder strijkstokken. Bij de juiste man. 100 procent.

Enkel berichtnavigatie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s